a
AV_Verdoold_2016_37
Zoeken in ons woningaanbod
Vinden

De kosten

Het verkopen van een huis kost geld. Al onze klanten betalen €750,- euro voor het Startverkooppakket. Voor dit bedrag zetten we alle nodige stappen (verkopen in 7 stappen) om je huis te kunnen verkopen. Het bedrag betaal je eenmalig bij de start van de verkoop, ongeacht hoe lang de verkoop van je woning duurt.

Extra reclame

Indien het nodig is, maken we gebruik van extra reclame voor je huis in (regionale) dagbladen. Verdoold Makelaars heeft met een aantal media voordelige prijsafspraken gemaakt. Deze kosten vallen buiten het Startverkooppakket. Ook kunnen we tegen een extra vergoeding je huis een maand lang 'Tophuis' maken op Funda.nl.

Als we je huis hebben verkocht, betaal je ons een courtage (afsluitprovisie). Dat is een percentage va de verkoopsom. Doorgaans betaalt de koper de kosten van de notaris. Kies je liever zelf een notaris uit, dan kun je met de koper afspreken dat jij de kosten voor de overdracht betaalt. Je betaalt dan voor de akte van levering en voor de registratie van de akte bij het Kadaster. Doorgaans is dit niet een heel hoog bedrag.

Kosten aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar zal veel tijd besteden aan de zoektocht naar jouw ideale woning. Hij/zij gaat met je mee op bezichtiging en verricht onderzoek naar de bouwkundige staat van het huis en wint informatie in over de omgeving. Zo kan hij nagaan wat er in de gemeentelijke bestemmingsplannen staat. Dat voorkomt nare verrassingen achteraf zoals een hoge flat in het weiland dat grenst aan jouw nieuwe achtertuin.

Veel van onze tijd en aandacht gaat naar het voeren van de prijsonderhandelingen met de verkopende partij en het controleren van alle documenten. Voor zijn werkzaamheden rekent de aankoopmakelaar een klein percentage van de aankoopsom van de woning. Dit bedrag zal per aankoop verschillen. Wij kijken graag met je naar de mogelijkheden in een persoonlijk gesprek. Als we je wensen weten, kunnen we je ook een inschatting van de kosten geven.

Nog vragen over de kosten?

Heb je nog vragen naar aanleiding van de informatie over de kosten? Neem contact met ons op of laat een bericht achter.

*
*
*

Onze diensten