av_verdoold_2016_32_bewerkt_8_20160629_125809

Totaalplan

Laat Verdoold Makelaars je huis verkopen

Wanneer je ervoor kiest om Verdoold Makelaars je huis te laten verkopen wordt er nagenoeg niets van je verwacht. In zeven stappen leggen we graag onze diensten uit.

Onze diensten in zeven stappen

Stap 1 Bepalen van de vraagprijs

Bij het bepalen van de juiste vraagprijs komt veel kijken. Onze makelaars kunnen na een grondig onderzoek goed vertellen wat je huis waard is. De volgende zaken hebben daarbij onze aandacht:

  • We kijken naar het onderhoud zoals de technische staat: moet er veel aan gebeuren en zo ja, wat zijn daarvan ongeveer de kosten?
  • We beoordelen de ligging en omgeving: uitzicht, zonkant, groen etc.
  • We brengen bijzondere bepalingen en milieu aspecten in kaart.
  • In het geval van een appartement vragen we na hoe de Vereniging van Eigenaren functioneert en of deze financieel gezond is.
  • We beoordelen de gewildheid van je woning. Staat het in een populaire buurt of is het een woning waar niet zoveel vraag naar is?
  • Natuurlijk vergelijken we de prijzen van eerder verkochte soortgelijke woningen in de buurt.

Door deze punten gezamenlijk af te wegen, bepalen we de vraagprijs.

Stap 2 Publiciteitsplan opstellen

Verkooptekst

Verdoold zorgt voor een realistische en pakkende tekst waarbij de kenmerkende eigenschappen van je woning duidelijk benoemd worden.

Stylingsadvies
Beelden

Foto- en videografie, 360 graden beelden, Virtual Reality-tour, plattegronden. Hoogtefoto’s die we maken met een drone bieden we optioneel aan.

Inmeten woning

We komen langs om de woning in te meten volgens de geldende richtlijnen. Daarnaast wordt je woning per ruimte opgemeten en ontvang je plattegronden en een inmeetformulier.

Plaatsing op Funda, verdoold.nl en de Verdooldapp

Je woning wordt daarnaast onder de aandacht van ons zoekersbestand gebracht en gedeeld in de NVM database zodat andere makelaars weten dat je woning te koop is.

Inzicht in bezoekersstatistieken Funda
Verkoopbord
Verkoopbrochure
Verdoold helpt je verder!
Eigen website incl. visitekaartjes

Als enige makelaar in de omgeving krijgt jouw woning een eigen website jouwadres.nl.

Uitgelichte woning

Je woning kan optioneel worden uitgelichte op verdoold.nl en het LED-scherm aan ons kantoor.

Buurtmailings

En ja, wij lopen nog gewoon ouderwets een rondje om een flyer te bezorgen bij mensen in je buurt.

Stap 3 De woning verkoopklaar maken

Wil je gaan verkopen, klaar dan alle achterstallige klusjes. Een goede eerste indruk is erg belangrijk. Zet een kale trap weer strak in de lak. Klemmende deuren, kleine beschadigingen, vieze muren. Pak het aan, poets het weg en het los het op.

Ruim ook flink op. Als je gaat verhuizen, moet dat toch. Lege tafels met een mooie bos bloemen erop doen het altijd goed. Natuurlijk hoef je dit niet alleen te doen. Een interieurstylist zal je met raad en daad bijstaan. Heb je een bezichtiging? Zorg ervoor dat je huis fris ruikt en de temperatuur aangenaam is.

Stap 4 De bezichtiging

En dan komt dat eerste spannende telefoontje; er zijn kijkers voor je huis. Wij maken de afspraak voor een bezichtiging en onderhouden ook daarna het contact met de geïnteresseerden. Tijdens de bezichtiging hoef je zelf niet thuis te zijn. Mocht een potentiële koper zich bij jou persoonlijk melden, verwijs hem dan ten alle tijden door naar ons. Doorgaans durven belangstellenden ook meer te vragen aan een makelaar dan aan de eigenaar zelf, dit kan een hoop nuttige informatie opleveren voor een eventuele onderhandeling. Onze ervaring is dat veel kijkers zich prettiger voelen als de bewoner er niet is.

Stap 5 De onderhandeling

Verkopen is een vak en het verkopen van een huis al helemaal. Daarom is het fijn dat een makelaar daar ervaren in is. Maar de eindbeslissing ligt altijd bij jou. Alleen jij bepaalt voor welk bedrag je je huis wilt verkopen. Als er een bod ligt, zullen wij dit bespreken en samen de rest van het pad uitstippelen. Want de prijs is weliswaar een belangrijk onderdeel, maar het is één onderdeel van het onderhandelingsproces. Denk bijvoorbeeld aan de overdrachtsdatum of de ontbindende voorwaarden.

Ook kan de makelaar voor jou onderhandelen over de overname van roerende zaken denk hierbij aan; gordijnen of lampen. Zolang een bod nog niet is aanvaard, kan er een hoger of een lager bod volgen. Het aanvaarden van een bod betekent nog niet dat de koop is gesloten. Dat is de volgende stap.

Stap 6 Ondertekening van de koopovereenkomst

Je bent er uit met de koper. De verkoopprijs en de voorwaarden staan vast. Al deze afspraken komen op schrift in de koopovereenkomst. Wij proberen om de tekenafspraak met jou en de koper tegelijkertijd te laten plaatsvinden. Zo leer je de kopers van je woning meteen kennen. Voordat je ook maar één handtekening zet, lees je alles nog een keer zorgvuldig door. Heb je nog vragen, stel ze. Ook zal de makelaar de hele koopovereenkomst nog met jullie doornemen en uitleggen. Als iedereen heeft getekend, is de koop afgerond.

Stap 7 Naar de notaris

We zijn aangekomen bij het laatste gedeelte van de verkoop. Het tekenen van de akte van levering bij de notaris en de financiële afwikkeling. De ondertekende koopovereenkomst en andere belangrijke stukken zijn gestuurd naar de notaris. Als deze alles in orde heeft gemaakt, zal hij een afspraak plannen voor de laatste handtekeningen. Voordat het zover is, krijg je van de notaris kopieën van alle documenten. Controleer alle gegevens, vooral het verkoopbedrag en de overdrachtsdatum goed. Voor ondertekening mag de koper zijn aankoop nog een keer bekijken om te zien of alles wordt geleverd zoals afgesproken. Wij begeleiden deze inspectie.

Na de inspectie gaat iedereen samen naar de notaris. Als je de akte van levering hebt getekend en het Kadaster de overschrijving heeft verwerkt, is het huis officieel niet meer van jou. De nieuwe eigenaar krijgt de sleutels als ook deze de leveringsakte heeft getekend.

Je gegevens

*
*
*
*
*
*

We nemen zo snel mogelijk contact met je op om een intakegesprek in te plannen.