Nieuws

Ben jij geld de baas?
Geplaatst op: 12 maart 2024
De Week van het geld loopt dit jaar van 11 tot 15 maart. In die week geven docenten en gastsprekers lessen op basisscholen en in het middelbaar onderwijs. Het doel is om kinderen en jongeren te leren hoe ze financieel redzaam kunnen worden. Ook ouders kunnen helpen. En ze kunnen er zelf misschien ook nog wat opsteken!
Theo 25 jaar in dienst!
Geplaatst op: 4 maart 2024
Op 1 maart vierden wij Theo's 25-jarig jubileum als hypotheekadviseur. Gelukkkig is hij het nog lang niet zat; op naar de 30!
Hypotheekrente 2024: wat kun je verwachten?
Geplaatst op: 16 februari 2024
Wat doet de hypotheekrente in 2024? Na de plotselinge stijging in 2022 en een verdere verhoging in 2023 daalt de rente sinds enkele maanden weer. Wat heeft het vervolg van 2024 in petto?
Box 3 in 2024: hoeveel belasting moet je betalen?
Geplaatst op: 5 januari 2024
Als je belegt, spaargeld hebt of bezittingen zoals bijvoorbeeld een tweede huis in Nederland, dan is de kans groot dat je in 2024 box 3-belasting moet betalen. Maar hoeveel precies? Dat is nog een hele rekensom.
AOW 2024 hogere bedragen, leeftijd naar 67 jaar
Geplaatst op: 1 december 2023
De AOW in 2024 valt waarschijnlijk weer hoger uit dan in het afgelopen jaar. Zowel op 1 januari als op 1 juli worden de bedragen aangepast. Met hoeveel precies is nog niet bekend en dat is deze keer ook lastiger te voorspellen.
Zorgverzekering 2024: premie omhoog, zorgtoeslag omlaag
Geplaatst op: 27 november 2023
Je zorgverzekering in 2024: wat kun je verwachten? In dit artikel heb ik de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rij gezet.
Hypotheken: Wat verandert er in 2024?
Geplaatst op: 22 november 2023
Het nieuwe jaar 2024 brengt niet alleen frisse starten en goede voornemens met zich mee, maar ook een reeks opmerkelijke veranderingen in de wereld van hypotheekverstrekking. Per 1 januari 2024 treden er tal van wijzigingen in werking die invloed zullen hebben op iedereen die betrokken is bij de aankoop, financiering, of verduurzaming van een woning. In deze tekst hebben we deze veranderingen voor u op een rij gezet en bieden we een beknopte uitleg van wat u kunt verwachten.
Energiekosten 2024 voor veel huishoudens omhoog
Geplaatst op: 20 november 2023
Ten opzichte van dit jaar verandert er in 2024 nogal wat op het gebied van energiekosten. Zo verdwijnen het prijsplafond en de energietoeslag en gaat de belasting op gas flink omhoog.
Overlijdensrisicoverzekering, uitvaartverzekering of allebei?
Geplaatst op: 30 oktober 2023
Een overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering keren allebei uit na het overlijden van een persoon. Toch zijn er grote verschillen tussen die twee verzekeringen. Hoe noodzakelijk zijn ze? En welke moet je kiezen?
Is je hypotheek aflossen beter dan extra sparen voor je pensioen?
Geplaatst op: 13 oktober 2023
Hoe minder geld je kwijt bent aan vaste lasten, hoe minder inkomen je nodig hebt. Dus lijkt het verstandig om je hypotheek af te lossen voordat je met pensioen gaat. Maar is dat altijd de beste manier om je financiële toekomst in te richten?
Nieuw pensioenstelsel: wat verandert er en wanneer?
Geplaatst op: 1 september 2023
De regels rondom pensioenen gaan veranderen. De nieuwe pensioenwet is sinds 1 juli van kracht. Wat betekent dit voor jouw pensioen en wanneer gaan de veranderingen in?
Welke verzekeringen zijn verplicht?
Geplaatst op: 20 juli 2023
Verzekeringen beschermen je tegen de financiële gevolgen van vervelende gebeurtenissen. Sommige zijn verplicht, andere zijn de moeite van het overwegen waard. Maar er zijn ook verzekeringen waarvan je jezelf moet afvragen of je ze wel echt nodig hebt.
Woonlastenverzekering: zinvol of niet?
Geplaatst op: 6 juli 2023
Stel dat je door werkloosheid of arbeidsongeschiktheid opeens minder inkomen hebt. Dan kan het lastig of zelfs onmogelijk zijn om de huur of hypotheek nog te betalen. Wil je dit risico uitsluiten? Dan kan een woonlastenverzekering uitkomst bieden.
Ontspannen op vakantie, zo doe je dat!
Geplaatst op: 9 juni 2023
Nog heel even wachten en dan is het zomervakantie! Waar ga jij dit jaar naartoe? Wat je plannen ook zijn, we wensen je veel vakantieplezier. Om je te helpen de zomer zo zorgeloos mogelijk door te komen, hebben we een paar tips voor je verzameld.
Krimpense Voedselbank wordt zelfstandig
Geplaatst op: 2 juni 2023
De Voedselbank in Krimpen aan den IJssel wordt einde van het jaar zelfstandig en gaat over naar een winkelconcept. Daarom heeft het bestuur van de recent opgerichte stichting afgelopen week het huurcontract voor een winkel ondertekend bij Verdoold Makelaars
Met welke onderhoudskosten aan je huis moet je rekening houden?
Geplaatst op: 30 mei 2023
Als je een eigen huis hebt, moet je zelf de onderhoudskosten ervan betalen. Veel daarvan is financieel wel te overzien, maar dat geldt niet voor alle kosten.
Wat doe jij in 2023 met je vakantiegeld?
Geplaatst op: 12 mei 2023
Eind mei krijgen veel mensen hun vakantiegeld uitgekeerd. En hoewel de meesten graag tenminste één keer per jaar op vakantie gaan, besteden drie op de tien Nederlanders een groot deel of zelfs alles van het extraatje in 2023 aan andere zaken.
Doe de DuurzaamheidScan en ontdek hoe duurzaam jouw huis is!
Geplaatst op: 8 mei 2023
Duurzamer wonen stond bij veel mensen al hoog op de agenda en is door de energiecrisis alleen maar belangrijker geworden. Want hoewel de prijs van gas en elektriciteit gelukkig weer iets is gedaald, betalen we nog steeds veel meer dan anderhalf jaar geleden.
Zo kun je besparen op je woonlasten!
Geplaatst op: 1 mei 2023
De gemiddelde woonlasten zijn in de afgelopen anderhalf jaar flink gestegen. Dat is voor een groot deel te wijten aan de hoge energieprijs.
Overlijdensrisicoverzekering vaak niet verplicht maar wel verstandig
Geplaatst op: 31 maart 2023
De meeste hypotheekverstrekkers stellen een overlijdensrisicoverzekering (ORV) niet langer verplicht bij een hypotheek. Toch kan het verstandig zijn om zo’n verzekering af te sluiten.
Hypotheekvormen en rentevaste periode: wat moet je kiezen?
Geplaatst op: 21 maart 2023
Als je een huis koopt, mag je de hypotheekrente aftrekken als je belastingaangifte doet. Daar gelden wel regels voor. Zo moet je jouw hypotheek volgens een strak schema aflossen. Je kunt kiezen voor een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek.
Hoge WOZ-waarde kan geld opleveren
Geplaatst op: 3 maart 2023
Veel huiseigenaren zijn geschrokken van de nieuwe WOZ-beschikking. De WOZ-waarde van hun huis is vaak tienduizenden euro's hoger dan vorig jaar. Er zijn mensen die hiertegen bezwaar willen aantekenen. Maar wist je dat je misschien wel kunt besparen door dit juist niet te doen? Nee? Lees dan snel verder!
Huis verduurzamen met je hypotheek, hoe werkt dat?
Geplaatst op: 6 februari 2023
Wil jij jouw huis verduurzamen, maar heb je geen spaargeld? Of wil je dat spaargeld liever niet in je huis stoppen? Dan kun je misschien je hypotheek inzetten om je huis duurzamer te maken. Hoe dat werkt, leggen we uit in dit artikel.
Woning meer waard? Misschien kan de rente omlaag!
Geplaatst op: 25 januari 2023
Aan het begin van het jaar krijg je de nieuwe WOZ-waarde van je woning binnen. Een hoge woningwaarde ten opzichte van je hypotheek kan een lagere hypotheekrente en lagere maandlasten betekenen! Daar moet je meestal wel zelf achteraan.
Wat is Nationale Hypotheek Garantie en wat zijn de voordelen?
Geplaatst op: 16 januari 2023
Als je van plan bent om een huis te kopen, ben je vast de term Nationale Hypotheek Garantie tegengekomen. Maar wat is Nationale Hypotheek Garantie nou precies? En wat zijn de voor- en nadelen ervan?
Voorkom een overdosis koolmonoxide (CO) in je woning
Geplaatst op: 12 januari 2023
Je houdt de warmte graag binnen, zeker met de huidige prijzen. Kom niet in de verleiding je huis hermetisch af te sluiten: ventileren is van groot belang als het gaat om het voorkomen van een koolmonoxidevergiftiging. Waar rookmelders sinds juli 2022 wettelijk verplicht zijn, zijn CO-melders dat nog niet. Je doet er goed aan ze toch in huis te halen. En ken je ook de andere voorzorgsmaatregelen?
Hypotheekrente: stijging of daling?
Geplaatst op: 9 januari 2023
Het is een vraag die elke aspirant-huizenkoper bezighoudt: moeten we in 2023 een verdere hypotheekrente-stijging verwachten of daalt de rente juist? Natuurlijk wil je het antwoord op deze vraag ook graag weten, als je een hypotheek hebt waarvan de rentevaste periode binnenkort afloopt.
NHG-kostengrens halve ton omhoog
Geplaatst op: 5 januari 2023
De grens voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) gaat flink omhoog en stijgt in 2023 van € 355.000 naar € 405.000. Financier je energiebesparende maatregelen mee, dan is de grens 6% hoger: € 429.300. De eenmalige kosten voor het afsluiten blijven gelijk: de premie blijft 0,6 procent van de hypotheeksom.
Hypotheekrenteaftrek 2023 verder omlaag
Geplaatst op: 28 december 2022
De hypotheekrenteaftrek gaat in 2023 voor iedereen omlaag. De maximale aftrek bedraagt volgend jaar 36,93%.
AOW 2023: bedragen omhoog, pensioenleeftijd ook
Geplaatst op: 25 november 2022
De AOW stijgt in 2023 veel meer dan anders. De verhoging is op Prinsjesdag aangekondigd. Goed nieuws, zou je denken. Maar er zit een addertje onder het gras: andere inkomensregelingen voor AOW’ers worden juist versoberd.
Zorgverzekering in 2023 flink duurder. Ga jij overstappen?
Geplaatst op: 18 november 2022
De premies van zorgverzekeringen gaan in 2023 flink omhoog. Gemiddeld met ongeveer € 10 per maand. Daardoor betaal je volgend jaar zo’n 8% meer voor je zorgverzekering. Tijd dus om te onderzoeken of je kunt besparen op de premie door over te stappen.
Hypotheek 2023: NHG omhoog, maximale aftrek omlaag
Geplaatst op: 15 november 2022
Goed nieuws voor huizenkopers die een hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) willen afsluiten. De grens gaat volgend jaar namelijk met maar liefst € 50.000 omhoog. Daardoor kun je, mét garantie, tot maximaal € 405.000 lenen. Ga je ook energiebesparende voorzieningen treffen? Dan is de maximale NHG-hypotheek zelfs € 429.300.
Weet wat je uitgeeft: gebruik een huishoudboekje!
Geplaatst op: 21 september 2022
Huishoudboekjes, dat is toch iets van vroeger? Nou, nee. Iedereen die verstandig wil omgaan met geld, zou er eigenlijk eentje moeten bijhouden. Zeker nu alles duurder wordt, is een overzicht opstellen van al je inkomsten en betalingen een heel slimme manier om je uitgaven onder controle te houden.
Is jouw bedrijf voorbereid op klimaatrisico’s?
Geplaatst op: 31 augustus 2022
We weten inmiddels allemaal dat de kans op extreem weer toeneemt. Langdurige droogte, hevige regen of zware stormen komen steeds vaker voor. Door de juiste preventieve maatregelen te treffen, kan je als ondernemer schade en gedoe door extreem weer beperken. Deze keer: extreme neerslag en overstroming.
Energiezuinig huis: check deze subsidies
Geplaatst op: 10 februari 2022
Door de hoge energieprijzen hebben steeds meer huiseigenaren concrete plannen om hun huis duurzamer te maken. Geldt dat ook voor jou? Maak dan gebruik van de subsidies die er zijn. Dat scheelt al snel duizenden euro’s!
Jan Verdoold viert 40-jarig jubileum als makelaar
Geplaatst op: 16 december 2021
De oudste en langst actieve makelaar van de Krimpenerwaard is in bepaalde opzichten ook de jongste! En dat heeft alles te maken met het jeugdige enthousiasme waarmee Jan Verdoold zijn vak nog altijd uitoefent. Op 16 december aanstaande viert hij een fraaie mijlpaal: het is dan precies veertig jaar geleden dat hij beëdigd werd als makelaar.
Kunnen jouw nabestaanden wel in het huis blijven?
Geplaatst op: 1 oktober 2021
Stilstaan bij je eigen overlijden of dat van je partner is voor veel mensen nog altijd een taboe. Bijna de helft van de Nederlanders praat er liever niet over, ook – of juist – niet met elkaar. Terwijl een overlijden grote impact heeft. Niet alleen emotioneel, ook financieel. Want kunnen jouw nabestaanden nog wel in jullie huis blijven wonen als jij er niet meer bent?
Pensioen: kun jij wel in je huis blijven wonen?
Geplaatst op: 22 september 2021
Als het om pensioen gaat, vertonen veel mensen struisvogelgedrag. Ze denken dat pensioen ingewikkeld en duur is. Maar als je nu je kop in het zand steekt, kan dat later vervelende gevolgen hebben. Want, kun je dan nog wel in je huis blijven wonen?
Ziek of werkloos: kun jij de hypotheek dan wel betalen?
Geplaatst op: 18 augustus 2021
Wist je dat één op de tien werkende mensen in Nederland zo ziek wordt dat hij of zij nooit meer (helemaal) aan de slag kan? En dat je bij werkloosheid na twee maanden hooguit 70% van je laatstverdiende loon krijgt én dat je niet langer dan twee jaar recht hebt op een uitkering? Stel dat het jou gebeurt. Kun jij de hypotheek dan wel betalen?
Huis kopen of verkopen: welke rechten en plichten heb je?
Geplaatst op: 29 juli 2021
Een huis is – zeker tegenwoordig – een grote aankoop. Daarom is het goed te weten welke rechten en plichten zowel de koper als de verkoper hebben. In dit artikel zetten we de belangrijkste voor je op een rij, zodat jij precies weet waar je aan toe bent.
Klussen en verbouwen, zo pak je dat aan!
Geplaatst op: 17 juni 2021
Ga jij deze zomer klussen of verbouwen? Dan ben je in goed gezelschap. De klus- en verbouwtrend blijft ook dit jaar populair. Daarom zet LevenWonen een paar belangrijke weetjes voor je op een rij. Over het geld dat ermee gemoeid is, maar ook over het nut van een goed draaiboek.
Aflossingsvrije hypotheek: voor- en nadelen
Geplaatst op: 8 juni 2021
De populariteit van aflossingsvrije hypotheken neemt weer toe. Ook onder starters. Het aandeel van dit type hypotheek is in de afgelopen jaren gestegen naar bijna 40%. Omdat je bij deze hypotheekvorm niet aflost, zijn je maandlasten lager. Maar een aflossingsvrije hypotheek heeft ook nadelen.
Zo krijg je grip op geld!
Geplaatst op: 12 maart 2021
Niemand wil zich zorgen maken om geld. Maar ongetwijfeld is het jou ook wel eens overkomen: je checkt je banksaldo en dat is lager dan je dacht. Terwijl het nog lang niet het einde van de maand is! Maar hoe krijg je beter grip op je geld?
Geen hypotheekrenteaftrek meer. Wat kost je dat?
Geplaatst op: 11 februari 2021
De hypotheekrente die je betaalt, mag je sinds 2001 nog maar 30 jaar aftrekken. Dit betekent dat deze aftrekpost over 10 jaar verdwijnt voor een grote groep huiseigenaren. En als De Nederlandsche Bank haar zin krijgt, kan het zomaar gebeuren dat de hypotheekrenteaftrek nog eerder wordt afgeschaft. Voor iedereen!
Schade aan je auto? Lees hier wat je moet doen.
Geplaatst op: 3 juli 2020
Schade aan je auto is altijd vervelend. Hoe groot of klein de schade ook is, je moet toch weer een aantal zaken regelen.
Zelf je huis verkopen met behulp van je lokale makelaar
Geplaatst op: 26 juni 2020
Voor maar liefst € 1.200,-- inclusief btw je huis verkopen? Lees snel verder!
Verdoold helpt je verder. Stille verkoop
Geplaatst op: 27 mei 2020
Ssst! Niet verder vertellen, maar een deel van ons mooie woningaanbod wordt verkocht via de zogenoemde stille verkoop.